Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Gilbert Isabella voorgedragen als burgemeester van Houten

06 juni 2019

Gilbert Isabella (Foto: Angeliek de Jonge)© FOTO Angeliek de Jonge

De gemeenteraad heeft vanavond besloten om Gilbert Isabella voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Houten.

De heer Isabella (58) is ongehuwd met partner, woont in Utrecht en is lid van de PvdA. Als oud-wethouder van die stad heeft hij veel ervaring in het openbaar bestuur en kent hij de regio goed. De gemeenteraad ziet in hem een stevige, zelfbewuste bestuurder, gericht op samenwerking, met gevoel voor humor en flair. Hij brengt zijn overtuigingen in een aansprekend optimistisch verhaal naar voren, wat hem een sterk boegbeeld maakt voor de Houtense ambities.

De voordracht wordt gestuurd aan de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Hij stuurt de voordracht, samen met zijn advies, door naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij spreekt met de kandidaat-burgemeester en draagt hem daarna voor benoeming voor bij de Koning.

De heer Isabella wordt naar verwachting op 3 juli officieel door de commissaris van de Koning be√ędigd.

Lees ook de toelichting die Eef Stiekema (voorzitter vertrouwenscommissie) vanavond gaf bij het bekendmaken van de voordracht van Gilbert Isabella.

Print Icoon printen