Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Houten kijkt met frisse blik naar Oude Dorp

26 juni 2019

Wandel mee 12 juli a.s.

Fontein Oude Dorp

De gemeente Houten nodigt iedereen uit om deze zomer met een routekaart in de hand door het Oude Dorp te lopen en met een frisse blik rond te kijken op het Plein en in de straten erom heen. Tijdens deze wandeling beantwoordt u vragen over allerlei plekken in het Oude Dorp. Wandelt u mee?
Vrijdag 12 juli geeft wethouder Herman Geerdes  om 19.00 uur in de muziektent op het Plein het startsein voor deze zomerse dorpswandeling. Samen met de Houtense zangeres en actrice Jolien Kistemaker zal hij ter aanmoediging een Houtense versie van ‘Ons Dorp’ van Wim Sonneveld uitvoeren.

Wandel mee met de dorpstour

Iedereen die een hart heeft voor het Oude Dorp, vragen wij om de dorpstour te lopen. U kunt dan vragen beantwoorden en ideeën geven over bijvoorbeeld de inrichting van het Plein, de verkeersveiligheid en het historisch karakter van het Oude Dorp. De dorpstour met vragenlijst is vanaf 12 juli, 19.00 uur via de gemeentelijke website en facebookpagina tot 1 september beschikbaar. U kunt de route de hele zomer lopen. We dagen u uit om met een frisse blik te kijken naar het historische hart van Houten.

Wensen en meningen weten

De gemeente Houten wil graag weten welke ideeën, wensen en meningen er over het Oude Dorp leven. Het gemeentebestuur vindt het namelijk tijd voor een nieuwe kijk op het Oude Dorp. De Visie Oude Dorp 2030 stamt al weer uit 2009. In grote lijnen klopt deze nog steeds. Er is in de tussentijd veel gerealiseerd zoals extra parkeerplaatsen en de herontwikkeling van De Stenen Poort.
Maar in tien jaar tijd verandert er toch weer veel. Op het gebied van verkeer, duurzaamheid, wonen en winkelen. Hierdoor is het goed om de tien jaar oude visie in het licht van vandaag en morgen te houden. Daarvoor is de inbreng van mensen nodig die het Oude Dorp kennen, het waarderen en er graag wonen of vertoeven. De gemeente wil graag alle meningen en belangen in beeld hebben voordat er beslissingen worden genomen.
Dus loop en kijk mee op 12 juli a.s. of op een later moment. En vertel over uw blik op het Oude Dorp!

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de projectwebsite van het Oude Dorp: www.houten.nl/oudedorp. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Margaret Raijmakers, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via (030) 63 92 611. Of stuur een email naar oudedorp@houten.nl
 

Print Icoon printen