Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Over Ritje Rondweg zondag…

21 juni 2019

Fietsfeest

Zondag 23 juni sluiten we het Fietsfeest feestelijk af met Ritje Rondweg. De inschrijfmogelijkheid hiervoor is inmiddels gesloten! De deelnemers verzamelen tussen 11.30 en 11.55 uur op het parkeerterrein van het Wellant College. Zij vertrekken omstreeks 12.15 uur  in optocht vanaf inprikker ‘De Hoeve’ naar de Kruisboog. 

De verkeerssituatie

Autoverkeer wordt alléén voor de optocht tegengehouden. Het is een rijdende afzetting. Is de optocht voorbij, dan kunnen auto’s weer doorrijden.

Niet zomaar de Rondweg op!

Uit reacties is gebleken dat er inwoners zijn die denken dat zij tussen 12.00 en 14.00 uur zomaar op de Rondweg kunt fietsen of skaten. Dit is niet het geval! Alleen inwoners die zich hebben ingeschreven kunnen meedoen aan de optocht.

Programma

  • Om 12.00 uur spreekt burgemeester Wouter de Jong. Hij maakt bekend wie de 50.000e inwoner van Houten is, gevolgd door een kort feestelijk programma.
  • We vertrekken omstreeks 12.15 uur in optocht via de inprikker ‘De Hoeve’.
  • Voorop gaat de politie te fiets, het Fietsorkest, de burgemeester en renners van Tour de Schalkwijk.

Alternatieve route voor beginnende skaters en rolstoelers

De route begint met de tunnel onder het spoor door. De gemeente vraagt deelnemers elkaar de ruimte te geven en elkaar te helpen. Voor deelnemers die niet (goed) kunnen remmen of om een andere reden de autotunnel niet door durven, is er een alternatieve route vanaf het Wellant College tot inprikker ‘De Haag’.

Feestelijke afsluiting Fietsfeest

We verwachten tussen 12.45 en 13.15 aan te komen op de Kruisboog. Daar kunnen deelnemers een  ijsje eten. Ook Broodje Ben staat voor iedereen klaar. Samen met het Fietsorkest zorgen we voor een feestelijke afsluiting van het Fietsfeest!

Print Icoon printen