Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Gratis compost afhalen bij het afvalscheidingsstation!

26 maart 2019

compost ophalen

Gratis een zak compost afhalen. Dat kan zaterdag 30 maart, Landelijke Compostdag, bij het afvalscheidingsstation. Het is ons bedankje aan inwoners voor de goede manier waarop zij afval scheiden. Inwoners van Houten kunnen de compost afhalen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en zolang de voorraad strekt.

Beloning voor scheiden groente-, fruit en tuinafval

Wethouder Hilde de Groot (milieu) deelt zaterdag om 8.30 uur de eerste compostzakken uit. ‘Met deze actie bedanken wij inwoners voor het goede scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval. Zij krijgen het ingezamelde GFT terug in de vorm van compost.’

Compost en groene energie van GFT

In Houten is vorig jaar ruim 5 miljoen kg GFT ingezameld – ongeveer 100 kg per inwoner. Dat is veel meer dan de jaren ervoor. Van het GFT wordt biogas en compost gemaakt. Dat kost minder dan het afval verbranden. Daarnaast zorgt de verwerking tot biogas en compost voor minder luchtvervuiling en bespaart het kostbare grondstoffen.

Compost is ook goed voor het bodemleven en voor de vruchtbaarheid van de bodem. Het verbetert de bodemstructuur omdat het water, warmte en voedingsstoffen beter vasthoudt.  De bodem is zo beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Wie compost gebruikt, helpt mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Het afvalscheidingsstation aan De Brug 9 is zaterdag geopend van 8.30 tot 16.00 uur.

Print Icoon printen