Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Raadslid Gerard Zandbergen overleden

06 mei 2019

Gerard Zandbergen, raadslid en fractievoorzitter van de Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH), is afgelopen zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden. De heer Zandbergen was sinds 1993 - met een onderbreking van een jaar - lid van de gemeenteraad, eerst namens het CDA en sinds 2006 namens ITH.

‘Gerard Zandbergen stond midden in het leven en de politiek’, reageert burgemeester Wouter de Jong. ‘We verliezen in hem een kleurrijk raadslid, dat een groot aantal raadsperiodes zich heeft ingezet voor Houten. Hij was de nestor en plaatsvervangend voorzitter van de raad. Zijn grote bevlogenheid en betrokkenheid bij de vraagstukken van inwoners was zijn handelsmerk. Hij sprak met iedereen en ging op elk vraagstuk af. Hij heeft in Houten politieke geschiedenis geschreven door een lokale partij op te richten en die een factor van belang te maken. Ik wens de familie en allen die hem lief en dierbaar waren veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verdriet.’

In verband met het overlijden van de heer Zandbergen wordt de raadsvergadering van 7 mei verplaatst naar donderdag 16 mei. De gemeenteraad zal zijn overlijden op passende wijze gedenken.

Condoleanceregister

In de hal van het gemeentehuis kunt u een condoleanceregister tekenen. Dit is tijdens openingstijden toegankelijk. De gemeente heeft ook een condoleanceregister op internet geopend.

Afscheid, dankdienst, uitvaart

Gelegenheid om afscheid van Gerard Zandbergen te nemen en de familie te condoleren is op vrijdag 10 mei om 13.00 uur in de Opstandingskerk in Houten. Aansluitend vindt de dankdienst plaats, waarna de heer Zandbergen in familiekring wordt begraven. Zie ook de rouwkaart.

Print Icoon printen