Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Houten bouwt gemiddeld 250 woningen per jaar

01 november 2019

Doorkijk toekomst

In Houten bouwen we momenteel gemiddeld 250 woningen per jaar. Dat is 30% meer dan aanvankelijk afgesproken in het gemeentelijk programma Ruimte 2017-2019 en in de Woonvisie 2025. Het gaat hier niet alleen om kleinere woningbouwprojecten in Houten maar ook over de afbouw van de laatste VINEX wijken.

Wethouder Herman Geerdes: “We denken niet alleen na over uitbreiding met 4.000 á 5.000 woningen tot 2040 aan de hand van de Ruimtelijke Koers, maar maken ook nu voortvarend woningbouw mogelijk. We lopen zelfs voor op schema. De afspraak was in 10 jaar tijd 1800 woningen te bouwen. Het zijn er nu gemiddeld 250. Verschillende afdelingen van de gemeente zijn er druk mee in de weer. Het gaat hier om uitvoering van eerder gemaakte afspraken zoals bijvoorbeeld de afbouw van Houten-Zuid. Ook bouwen we op kleinere locaties kantoren om tot appartementengebouwen.”

Ontwikkelingen

In Houten worden steeds meer appartementen gebouwd die verhuurd gaan worden in het middensegment met een huur tussen de 720 en 1000 euro. Een wenselijke ontwikkeling omdat dit aanbod momenteel in Houten ontbreekt. Er is wel grote behoefte aan. Met behulp van de Ruimtelijke Koers wil de gemeente op termijn relatief meer sociale huurwoningen mogelijk maken voor jong en oud om aan de vraag van inwoners te kunnen voldoen.  

Uitnodiging

Inwoners die meer willen weten over de Ruimtelijke Koers van Houten zijn van harte welkom op 14 november in De Heemlanden van 19.30 – 22.00 uur. Aanmelden kan tot 8 november via www.houten.nl/ruimtelijkekoers.

Print Icoon printen