Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Houd Houten Schoon

28 oktober 2019

Kinderen uit Houten geven samen met wethouder Geerdes het startsein voor de actie tegen zwerfafval.© Mariette Woudenberg van bureau Taal

Samen met Fiene Bekker (een bij het milieu betrokken meisje) heeft wethouder Herman Geerdes het startsein gegeven voor een nieuwe campagne tegen zwerfafval in Houten. Zij hebben dat gedaan door bij de fontein naast het gemeentehuis een grote sticker op een afvalbak te plaatsen met de tekst: Zo houden we het hier schoon.

Ook de meeste andere afvalbakken in Houten krijgen zo’n groene opvallende sticker. De stickers zijn bedoeld om de afvalbakken beter zichtbaar te maken. We hopen dat inwoners de bakken daardoor vaker gaan gebruiken. En dat minder blikjes, flesjes en andere afvalresten op straat of in de struiken terecht komen.

Op de locaties waar nu sommige bakken vaak uitpuilen met afval komen over een paar maanden nieuwe afvalbakken. We vervangen de bekende donkergroene exemplaren (inhoud 50 liter) door meer in het oog springende appeltjesgroene modellen met een inhoud van 75 liter. De eerste grote afvalbakken komen in Houten-Noord omdat daar de meeste bakken staan die te klein zijn. In totaal vervangen we 47% van de afvalbakken in Houten door een groter model.

Langs fiets- en wandelpaden in de gemeente staan nu zo’n driehonderd afvalbakken. Ook staan er bakken in de winkelgebieden en bij de bushaltes.

Print Icoon printen