Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Onvergetelijk Houten: 65-plussers maken danstheatervoorstelling

07 oktober 2019

© Paul van der Klei Fotografie

Na maanden van voorbereiding was op 1 oktober de kick-off van het project De Vlinder. De Vlinder is een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten. Over hun verhalen en over de groei van Houten van intiem dorp naar een indrukwekkende Vinex-stad.

In Aan de Slinger waren deelnemers, belangstellenden en vrijwilligers aanwezig. Zij maakten kennis met elkaar en dansdocente Ireen Kurvers nam iedereen mee de dansvloer op voor de aanzet van de Lindy hop. Ook wethouder Jana Smith (cultuur, zorg en welzijn) danste mee. Naast de dansgroep gaan er deelnemers aan de slag met fotografie en het toneelbeeld. In mei 2020 is de voorstelling drie keer te zien in Aan de Slinger.

Vergroten welzijn ouderen

De Vlinder is onderdeel van Onvergetelijk Houten, een gezamenlijk project van Aan de Slinger, welzijnsorganisatie van Houten&co en de gemeente. Hiermee geven we een impuls aan het actief deelnemen aan cultuur door 65-plussers en aan het vergroten van hun welzijn. Naast De Vlinder maken een theaterproject, een adviesgroep cultuur, een onderzoek door Movisie en kennisdeling met lokale professionals deel uit van Onvergetelijk Houten.

Onvergetelijk Houten is een project vanuit de overheidsregeling Age Friendly Cultural Cities ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Houten en de gemeente Houten.

Zie ook de reportage van Omroep Houten.

Print Icoon printen