Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Vervolg 'Frisse blik op Oude Dorp'

10 september 2019

Doet u mee aan een werkatelier?

Wilt u uw frisse blik geven over de toekomst van het Oude Dorp? Doe dan mee aan één of meerdere werkateliers in het gemeentehuis. De werkateliers zijn op de donderdagavonden 26 september en 3, 10 en 17 oktober. De inloop is vanaf 19.00 uur met koffie en thee. De werkateliers starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur.

Van 12 juli tot en met 1 september kon iedereen  vragen beantwoorden over negen plekken in het Oude Dorp via www.frisseblikopoudedorp.nl. Nu is het tijd voor de werkateliers. Het gemeentebestuur organiseert deze om van het Oude Dorp een aantrekkelijker en levendiger gebied te kunnen maken met een mix aan functies. Hiervoor is eerst, met inbreng van inwoners en ondernemers, een actuele ‘Visie op het Oude Dorp’ nodig. De werkateliers zijn een stap in het proces om de gemeenteraad in 2020 de actuele visie te kunnen laten vaststellen. Dan is er een basis voor uitvoeringsplannen.

Data werkateliers

Iedereen die mee wil denken is van harte welkom. De werkateliers gaan steeds over andere thema’s.

  • 26 september: thema historisch dorpskarakter
  • 3 oktober: thema wonen, zorg, onderwijs, spelen
  • 10 oktober: thema winkelen, uitgaan, ontmoeten, cultuur
  • 17 oktober: thema veilig lopen, fietsen, rijden, parkeren

De avonden worden geleid door Janine Leunessen of Theo Dohle van de Wijde Blik. Dit is een bureau gespecialiseerd in communicatie bij ruimtelijke ontwikkeling. Gemeentelijk projectleider Margaret Raijmakers heet iedereen welkom. Ze legt daarna uit wat de bedoeling is en wat we met de ideeën doen.

Aanmelden

Wilt u meedoen? Meldt u zich dan vóór 20 september aan via dit aanmeldformulier.

Resultaten dorpswandeling/vragenlijst

De interesse om mee te denken over de toekomst van het Oude Dorp is tot nu toe groot. Projectleider Margaret Raijmakers: “Maar liefst 275 mensen beantwoordden afgelopen zomer de vragen over locaties in het Oude Dorp. Daar ben ik erg blij mee. We zijn de opbrengst nog aan het analyseren, maar de eerste indruk is dat deelnemers het belangrijk vinden dat het authentieke dorpse karakter behouden blijft. ‘Een prachtige plek’ schreef iemand. Ook de bomen op het Plein zijn bij velen zeer geliefd. Ze brengen sfeer, rust en karakter. Een doorn in het oog voor velen blijkt een verkeerssituatie, de hoek Prins Bernhardweg – Plein. Iemand schreef daarover ‘onoverzichtelijk en chaotisch’.

Uit de reacties blijkt ook dat er tegengestelde meningen zijn. Raijmakers: “De één vindt bijvoorbeeld de muziektent op het Plein een ‘sta-in-de-weg’, terwijl een ander juist zomeravondconcerten en kooroptredens voorstelt. Ook over een autoluw of autovrij Plein wordt wisselend gedacht. Net als over andere plekken zoals De Grund. Opvallend is trouwens ook dat veel inwoners het Amaliapark niet kenden. Ook al wonen ze al jaren in Houten.” Uit de vele suggesties die zijn gedaan blijkt grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan op www.houten.nl/oudedorp

Gerelateerd

Fontein Oude Dorp

Houten kijkt met frisse blik naar Oude Dorp

26 juni 2019
Wandel mee 12 juli a.s.

Print Icoon printen