Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!

03 augustus 2020

Ouders met kind

Bent u een (pleeg)ouder van een kind dat extra zorg nodig heeft? Woont uw kind (deels) niet meer thuis, heeft het een beperking of krijgt uw kind jeugdhulp? 
En...

Wilt u graag uw ervaring inzetten? Wilt u ons helpen om ons beleid en onze activiteiten te verbeteren en de belangen van andere ouders vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld door te sparren met beleidsmedewerkers van de gemeente of met zorgprofessionals, als gastspreker op een congres, of om uw ervaringen te delen met andere ouders?

Dan zijn wij op zoek naar u!

Netwerk van deskundigen

Herkent u zichzelf in onze oproep, dan nodigen we u van harte uit u aan te melden voor ons regionale netwerk van ‘ervaringsdeskundige ouders’. Het doel is om persoonlijke ervaringen, als ouder van een zorgintensief kind, betekenisvol in te zetten voor anderen. Door kennis en ervaring te delen met bijvoorbeeld de gemeente, een zorginstelling of een breder publiek. Door uw eigen verhaal te vertellen en zo meer begrip te creëren voor het perspectief van ouders. Hebt u interesse, stuur dan vrijblijvend een email naar ervaringsdeskundigheid@regiolekstroom.nl

Training

Bent u een ouder met ervaringskennis maar vindt u het soms lastig om uw verhaal goed vorm te geven? Of voelt u zich onzeker? Dan is de training ‘Ouders ervaren en deskundig’ misschien interessant voor u.

De training wordt verzorgd door ervaren docenten met kennis van en ervaring in het werken met ouders en professionals. Zij zijn zelf vaak ook ervaringsdeskundige ouder. Tijdens de training gaan we aan de slag met het beantwoorden van vragen als:

  • Hoe vertel ik mijn verhaal als ouder van een zorgintensief kind?
  • Hoe kan mijn verhaal iets betekenen voor anderen?
  • Hoe zet ik mijn verhaal zodanig in dat men meer begrip krijgt voor het perspectief van ouders?
  • Hoe kan ik bijdragen aan het oudervriendelijk(er) maken van een organisatie?
  • Hoe verstevig ik mijn positie als ouder?
  • Hoe ga ik om met opdrachtgevers? En met de pers?

Deze training wordt georganiseerd vanuit de regio Lekstroom (gemeenten Houten, Nieuwegein, Lopik, Vijfheerenlanden, IJsselstein). 

Data en kosten training

De training start op maandag 14 september in Houten en loopt tot begin februari 2021. Naast 10 trainingsdagen moet u rekening houden met ongeveer een dagdeel per trainingsdag aan zelfstudie.

We berekenen een eigen bijdrage van €100 voor het bijwonen van de training. Wanneer u de training af hebt gerond én bereid bent om uw ervaringsdeskundigheid in te zetten voor de gemeente en de regio Lekstroom, dan ontvangt u deze eigen bijdrage terug. Ouders uit gemeenten buiten de regio Lekstroom betalen €350.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.ervaringsdeskundigeouders.nl/inschrijfformulier
Twijfelt u of het iets voor u is? Wilt u meer weten? Kijk dan voor meer informatie op www.ervaringsdeskundigeouders.nl

Covid-19 disclaimer: We organiseren de training ‘corona-proof’ en gaan daarbij uit van de maatregelen zoals die nu gelden. Aanvullende maatregelen van de overheid kunnen mogelijk leiden tot het moeten verzetten/cancellen van de training.

Print Icoon printen