Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Extra rondetafelgesprek herontwikkeling De Grote Geer en De Kleine Geer

06 februari 2020

Impressie grote en kleine geer

Misschien weet u het al. De Grote Geer en De Kleine Geer met parkeerterrein worden een nieuw woongebied. De gebouwen zijn monumenten met historische waarde. Ze liggen aan de Snoeksloot in woonwijk De Geer. Op het naastgelegen parkeerterrein bouwt CZP Investments 9 nieuwe woningen. CZP renoveert en verduurzaamt de monumenten.

Rondetafelgesprek

Op 10 februari vind een extra rondetafelgesprek (RTG) plaats over deze herontwikkeling. Het gesprek is van 19:00 tot 19:30 uur. Op deze avond mogen omwonenden en toekomstige bewoners reageren op het project. Wilt u het woord tijdens het RTG? Meldt u zich dan aan via de link. Dit kan tot uiterlijk maandag 10 februari 2020, 12:00 uur.

www.houten.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad/aanmelden-spreekrecht/

Waarom nu een RTG?

Op de daken van De Grote en Kleine Geer vinden huismussen een plek om te broeden. De gemeente wilde eerst een andere veilige plek vinden voor de nesten. En wel vóórdat de gemeenteraad een beslissing neemt.

Inmiddels is de til voor huismussen klaar. Ook zorgt de bouwer voor nog meer struiken en groen in het bouwplan. De provincie Utrecht keurt deze oplossingen goed. Nu kan de gemeenteraad op 11 februari een besluit nemen. Dit is nodig zodat de ontwikkelaar een onherroepelijke omgevingsvergunning verkrijgt, eind maart. Daarna start de uitvoering van het plan zo snel mogelijk.

Stukken RTG en herontwikkeling

Alle documenten vindt u online onder:

https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Houten/2f095ad0-ec52-4277-8984-4c40b1149108

Plan heeft ter inzage gelegen

Tegen dit project kunt u geen bezwaar meer indienen. Die mogelijkheid is voorbij. Het ontwerp voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen hebben eind 2019 ter inzage gelegen. Niemand heeft een mening of zienswijze ingediend.

Print Icoon printen