Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Gemeente controleert panden aan Achterdijk en Provincialeweg Schalkwijk

10 januari 2020

De gemeente heeft vanavond een integrale controle uitgevoerd bij een aantal panden aan de Achterdijk en de Provincialeweg in Schalkwijk. Ze werd daarbij ondersteund door politie, brandweer en GGD. De actie vond plaats naar aanleiding van klachten over buitensporige stank en vermoedens van mogelijk illegale activiteiten.

Uit de controle blijkt dat bij enkele panden inderdaad sprake is van overtreding van regels op het gebied van milieu, bebouwing en bewoning. Daar gaat de gemeente in het vervolgtraject meteen mee aan de slag.

De stankoverlast rondom het pand aan de Provincialeweg blijkt te worden veroorzaakt door verontreinigde mest. De GGD verwacht dat dit voor omwonenden geen gezondheidsrisico’s oplevert.

Om elk risico uit te sluiten heeft een specialistisch politieteam monsters genomen voor nader onderzoek. Burgemeester Gilbert Isabella zal op basis van de bevindingen tijdens de controle en de uitkomsten van het nader onderzoek van de genomen monsters ook op dit vlak passende maatregelen nemen.

Print Icoon printen