Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Holocaustherdenking op 26 januari 2020

14 januari 2020

Poort kamp Auschwitz (bron https://krakow.wiki/auschwitz)

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Dat gebeurt op vele plekken en momenten in het land.

Op 27 januari 1945 werd vernietigingskamp Auschwitz bevrijd. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil stilstaan bij de slachtoffers van de Holocaust, in samenwerking met gemeenten en organisatoren van lokale herdenkingen.

Het 4 en 5 mei comité Houten en het 4 mei comité Schalkwijk geven graag gehoor aan de wens van het Nationaal Comité. Zij organiseren een herdenkingsbijeenkomst in de H. Michaëlkerk in Schalkwijk op zondag 26 januari. Aanvang 15.00 uur.

Burgemeester Gilbert Isabella houdt een toespraak en auteur Peter Hein houdt een lezing: ‘Schalkwijk, 19 oktober 1943, een fataal verlopen onderduik’. Er is muziek van het Klein Operakoor en de Utrechtse Oratorium Vereniging. Zij zingen de vier Mauthausenliederen van Mikis Theodorakis.

Bij de kerk aan de Jhr. Ramweg 18 is beperkt parkeerruimte voor auto’s. Parkeren mag ook langs de Jhr. Ramweg, maar niet aan de waterkant.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Mail ze aan lidavandermarel@gmail.com (voorzitter 4 en 5 mei comité Houten).

Zie ook de pagina's van 4 en 5 mei comité Houten op deze website.

Print Icoon printen