Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Inloopavond metamorfose plein Fossa Italica

21 januari 2020

Situatieschets Fossa Italica

Wilt u weten hoe het plein er na de verbouwing uit komt te zien? Kom naar de inloopavond op donderdag 30 januari in de voormalige fietsenwinkel aan Fossa Iberica 52. U kunt tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen.

Het plein krijgt een frisse groene uitstraling. Met aandacht voor ontspanning en spel. De parkeerplaatsen voor auto's verdwijnen van het plein. Uw auto kunt u kwijt in de parkeergarage onder het winkelcentrum.

Panelen

Tijdens de inloopavond staan er panelen met tekeningen van de plannen voor het plein. Het ontwerp komt tegemoet aan de wensen van de ondernemers en bewoners. Medewerkers kunnen een toelichting geven.

Waar komt dit idee vandaan?

Ruim twee jaar geleden deden wij een oproep aan omwonenden van het plein. Wij vroegen ze om mee te denken over het verbeteren van de inrichting. In de praktijk ging het om het tegengaan van foutparkeren en om het gezelliger en groener maken van het plein. Bewoners en ondernemers vroegen hier meerdere keren om.

Onder begeleiding van tlu landschapsarchitecten gingen ze aan de slag: bewoners, ondernemers aan het plein en ASR, de eigenaar van de winkelpanden.

Niet alle wensen zijn gehonoreerd. Wel was iedereen van mening dat het plein groener kon. Dit sluit goed aan bij onze ambitie om stenen waar mogelijk te vervangen door groen. Zo komt het regenwater direct in de grond en staan straten bij hevige regen minder snel blank. 

Download de situatieschets als PDF

Print Icoon printen