Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Burgemeester sluit voor tweede keer drugspand aan Koppeldijk

30 juli 2020

Verzegeling pand Koppeldijk

Locoburgemeester Jan Overweg sluit een bedrijfswoning aan de Koppeldijk in Houten nadat de politie onlangs een hennepkwekerij aantrof. De hele woning was in gebruik voor hennepteelt. De woning gaat voor zes maanden dicht.

800 hennepplanten

Dinsdag 14 juli jl. deed de politie onderzoek op de percelen en in de panden aan de Koppeldijk. Dit gebeurde na een melding. De bedrijfswoning bleek in gebruik te zijn voor professionele hennepteelt. In de woning stonden kweektenten en professionele apparatuur. Er werd illegaal stroom afgetapt voor de kweek van ruim 800 hennepplanten. Locoburgemeester Overweg sluit het pand voor zes maanden omdat sprake is van een handelshoeveelheid drugs in een woning, die niet als woning wordt gebruikt.
In juni 2014 werd op dezelfde locatie een enorme hennepkwekerij in de kassen en de woning ontdekt. Het ging destijds om ongeveer 16.000 planten. Ook toen waren de panden en percelen eigendom van de huidige eigenaar. De burgemeester van Houten sloot de locatie. 

Optreden tegen georganiseerde criminaliteit

Gemeenten krijgen meer en meer te maken met hennepteelt en drugshandel in woningen en andere panden. Politie, gemeenten, brandweer en Openbaar Ministerie trekken samen op om deze criminaliteit te bestrijden. Locoburgemeester Overweg: ‘Dit soort illegale activiteiten gaan vaak samen met overlast en georganiseerde criminaliteit. Ze zijn een ernstige aantasting van de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid en leiden tot onveilige situaties voor omwonenden. Daarom sluit ik de bedrijfswoning voor zes maanden.’ De sluiting houdt in dat niemand het komende half jaar de bedrijfswoning aan de Koppeldijk in mag. Het pand is verzegeld. 
Het strafrechtelijk onderzoek naar de verdachten in deze zaak is in gang gezet.  

Kijk niet weg, maar bel

De gemeente Houten roept inwoners en ondernemers op om een vermoeden van een hennepkwekerij of een ander strafbaar feit in hun omgeving te melden. Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

Print Icoon printen