Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Geef elkaar de ruimte!

11 mei 2020

Geef elkaar de ruimte

Geef elkaar de ruimte

Sinds deze week zijn de scholen en kinderopvang weer open. Ook zijn er meer mogelijkheden om buiten te sporten. Het wordt dus weer drukker op straat.

Geef elkaar de ruimte en de tijd in het verkeer. Juist nu we anderhalve meter afstand moeten houden. Zo komt iedereen veilig op z’n bestemming.

Ga lopend of op de fiets

De scholen en kinderdagverblijven informeerden ouders/verzorgers over de verkeersmaatregelen en afspraken in en rondom de school. Belangrijk advies is (hoe kan het ook anders in Houten): kom lopend of op de fiets! En als u uw kind naar school brengt: ‘kiss and ride’ en maak weer ruimte voor anderen. Blijf dus niet staan bij de school.

Verkeersmaatregelen Weteringhoek

Vanaf deze week gelden tijdelijke verkeersmaatregelen op en rondom ‘De Weteringhoek’. Dit is nodig in verband met de drukte bij de milieustraat aan De Brug en de heropening van de scholen, kinderdagverblijven, sportaccommodatie en zwembad.    

Om te zorgen voor een veilige situatie nemen wij de volgende maatregelen:

  • een speciale opstelroute voor verkeer naar de milieustraat. Zo blijft het fietspad vrij van auto’s;
  • eenrichtingsverkeer op de Hefbrug. U kunt de wachtende rij auto’s voor de milieustraat passeren als u naar de Rondweg wilt;
  • een fietsroute vanuit het Oude Dorp via de Houtensewetering naar Tuibrug (heen en terug).

Extra verkeersregelaars gaan het verkeer begeleiden. We volgen de verkeerssituatie op de voet en stellen de maatregelen waar nodig bij.

De kaartjes met de verkeersmaatregelen op ‘De Weteringhoek’ vindt u onder de downloads.

Print Icoon printen