Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Twee onderzoeken onder inwoners in het najaar

26 oktober 2020

Monitor sociale kracht en jongerenpeiling

Bloemenkraam op de markt Het Rond© Peter van Wieringen

De gemeente peilt de komende weken de sociale kracht van Houten. 2.500 inwoners ontvangen daartoe een brief met een uitnodiging voor een enquête. Ook krijgen 2.400 jongeren een enquête over hoe het is om te leven en wonen in Houten.

Monitor sociale kracht

De gemeente heeft een belangrijke taak bij het zorgen voor leefbare wijken en buurten. Zijn er genoeg voorzieningen? Is het er schoon en veilig? Hoe is het contact tussen buren? Kunnen inwoners zich goed redden? Ook in deze bijzondere tijden met het coronavirus? Ook zijn er vragen over de dienstverlening van de gemeente.

Jongerenpeiling

Met de jongerenpeiling onderzoekt de gemeente in welke mate jongeren zich thuis voelen in Houten. Brengen zij er graag hun vrije tijd door? Met welke problemen hebben zij te kampen en kunnen zij daarmee bij iemand terecht? Hoe zetten jongeren zich in voor de samenleving? Wat betekent corona voor hen?

Kans op cadeaubon

Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op haar taken, hoort de gemeente graag van inwoners hun ervaringen en meningen. Inwoners worden geselecteerd op basis van een steekproef uit de bevolkingsadministratie. Deelnemers maken kans op een cadeaubon. Zij kunnen de vragenlijst uiterlijk tot en met dinsdag 17 november invullen.

Print Icoon printen