Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien!

10 maart 2020

Benieuwd wat jij kunt doen?

Meisje op fiets

Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiel thuis. Soms is het nodig dat ze bij andere mensen terecht kunnen: voor een middag, een weekend, een maand of langer. We zijn op zoek naar inwoners die hun huis en hart voor hen open willen stellen. Is dit iets voor jou? Wil je er meer over weten en erover nadenken wat jij kunt betekenen? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten in de regio.

In de regio Lekstroom werken gemeenten (Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden) samen om alle kinderen en jongeren zo thuis mogelijk op te laten groeien. Dit betekent dat we bij problemen het gezin ondersteunen zodat kinderen thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om ouders te helpen door kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen. Het liefst doen we dit in een ander gezin.

Jouw aandacht is van grote waarde

We zoeken gezinnen in alle soorten en maten. Voor kinderen van verschillende leeftijden, voor korte of lange tijd en in verschillende vormen. Voor elk kind zoeken we een plek die het best bij hem of haar past. Is dit iets voor jou? Bezoek dan een van de vijf informatiebijeenkomsten in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Vijfheerenlanden en Lopik. Je krijgt dan informatie over alle mogelijkheden om voor deze kinderen écht iets te betekenen. Ook betrokken jeugdhulporganisaties en ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn aanwezig. Je kunt dus al je vragen kwijt. 

Data en locaties

Dinsdag 24 maart van 19:30 tot 21:30 uur
Stadhuis Nieuwegein, Stadsplein 1, 4e etage.

Maandag 6 april van 19:30 tot 21:30 uur
Stadhuis IJsselstein, Overtoom 1

De bijeenkomsten in Houten, Vijfheerenlanden en Lopik volgen na de zomer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.eentweedethuis.nl en meld je aan voor de informatieavonden in Nieuwegein of IJsselstein. Ook inwoners uit Houten, Vijfheerenlanden of Lopik zijn daar van harte welkom.

We zien je graag! Want samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen en jongeren zo thuis mogelijk opgroeien.

Print Icoon printen