Bent u burgerhulpverlener bij HartslagNu?

Burgerhulpverleners van wie de gegevens bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu zijn verlopen, worden met ingang van 1 januari 2023 niet meer opgeroepen. Bent u burgerhulpverlener en wilt u oproepen blijven ontvangen, zorg dan dat de gegevens in uw account zijn bijgewerkt. Let vooral op de geldigheidsduur van uw reanimatiescholing (basistraining of opfristraining).

Als gevolg van de coronamaatregelen was het langere tijd niet mogelijk voor burgerhulpverleners om de vereiste opfristraining te volgen. Daarom paste HartslagNu het beleid aan, zodat ook burgerhulpverleners met een verlopen scholing bij een reanimatie toch oproepen bleven ontvangen. Omdat het reanimatieonderwijs begin 2022 weer is opgestart, en burgerhulpverleners weer trainingen kunnen volgen, gelden per 1 januari 2023 weer de normale regels. Vanaf die datum worden alleen burgerhulpverleners opgeroepen die een jaar of korter geleden zijn getraind, en dat in hun HartslagNu-account ook zelf zo hebben ingevuld.

Bent u geregistreerd als burgerhulpverlener bij HartslagNu? Check in uw account de geldigheid van uw scholing en pas de datum aan als het nodig is. Is het tijd voor een basis- of opfriscursus? Schrijft u zich dan snel in voor een cursus via stichting Veilig Houten in samenwerking met stichting Reanimatieonderwijs Zuidoost Utrecht: www.veilighouten.nl/cursus.