Burgemeester besluit bedrijfssluiting niet te verlengen

Burgemeester Gilbert Isabella heeft op 13 november jongstleden een bedrijfspand aan de Nieuwe Schaft per direct voor de duur van twee weken gesloten. Omdat het gebouw niet als drugspand bekendstaat, er geen overige overlastmeldingen op het adres waren en de verhuurder inmiddels een nieuwe huurder heeft gevonden, heeft de burgemeester nu besloten het pand niet nog langer te sluiten.

In het weekend van 13 november ontving de politie een melding dat in het gebouw illegaal om grote bedragen zou worden gegokt. Nadat de huurder de politie binnenliet, troffen agenten allerlei gokbenodigdheden en een geldbedrag van 1.300 euro aan. Ook was er ruim 190 gram hasj en wiet aanwezig en snoep en koek met THC, de belangrijkste werkzame stof in hennep.

De verhuurder van het pand heeft na de politie-inval het huurcontract met de huurder met onmiddellijke ingang beƫindigd.

Meldingen

De burgemeester waardeert het zeer dat inwoners van de gemeente Houten een melding hebben gedaan bij de politie. Mocht u nieuwe signalen van misstanden hebben, neem dan contact op met de politie (0900-8844), gemeente (030-6392611) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl).