Daag jezelf en je buurtgenoten uit en doe mee met burendag!

Houd jij van gezelligheid en een fijne sfeer in je buurt? Op 28 september a.s. is het Burendag. De dag om samen met je buren iets leuks te ondernemen.

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Door op Burendag een activiteit te organiseren, komen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Het maakt het makkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het eenvoudiger om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan je misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen wij op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen.

Wat heeft jouw buurt nodig? Wil je iets opknappen? Of iets organiseren? Een buurtbarbecue? Een workshop? Tegelwippen? Bloembollen poten? Wil je iets organiseren, maar weet je niet hoe je dat kunt aanpakken? Wij denken graag met je mee! Kijk voor inspiratie ook eens op www.burendag.nl.  En meld daar meteen je activiteit aan.

Heb je een origineel plan of is het de eerste keer? 

Stuur ons je plan en misschien komt de burgemeester dan bij jouw Burendag langs om pannenkoeken te bakken. Daarnaast kun je een cadeaukaart winnen als jij voor het eerst Burendag organiseert. Mail uiterlijk 7 september naar samen@houten.nl.

Financiële bijdrage nodig?

De gemeente Houten kan jouw initiatief financieel ondersteunen met het Inwonersfonds. Kijk voor meer informatie op www.houten.nl/inwonersfonds

Samen maken we er een spetterende dag vol mooie buurtactiviteiten in Houten van!

Veel succes!