De tegeltaxi rijdt op 11 oktober

Op 11 oktober rijdt de tegeltaxi voor de vierde en laatste keer van dit jaar door Houten. De taxi haalt gratis oude tuintegels op. De taxi gaat bij adressen langs. Van tevoren aanmelden is nodig.

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Houten doet dit jaar voor de tweede keer mee aan het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waar heel Nederland steen vervangt door groen. Houten doet ook mee. We staan op dit moment op de 17de plek. Laten we zorgen dat we nog een paar plaatsen stijgen!

Ophalen van oude tegels

De gemeente laat dit jaar vier keer de tegeltaxi rijden. Op 11 oktober rijdt de taxi voor de vierde en laatste keer van dit jaar. De tegeltaxi haalt tegels op die uit de tuin zijn gewipt. Minder steen en meer groen zorgt voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Meer groen in de omgeving maakt ook gelukkiger. Dat zijn goede redenen om tegels in de tuin te vervangen voor gras, planten of boompjes. De taxi zorgt voor het afvoeren van de tegels.

Spelregels

De tegeltaxi rijdt speciaal voor het NK Tegelwippen. Om de taxi voor te laten rijden, gelden een paar regels:

• De aangeboden tegels worden vervangen door groen of waterdoorlatende verharding;

• Stuur een tekening van uw tuinplannen of een foto van voor en na het tegelwippen;

• Stuur een bewijs van deelname aan het NK Tegelwippen.
Ga hiervoor naar: nk-tegelwippen.nl/meedoen/. De bevestigingsmail van het NK Tegelwippen of een foto van de bevestiging is voldoende;

• Laat weten om hoeveel m2 stenen het gaat. Let op: 6 m2 stenen is de minimale hoeveelheid die de taxi komt ophalen;

• De taxi neemt alleen stenen en klinkers mee, dus geen grind, zand, grond, planten of ander afval.

Aanmelden

Stuur een mail naar duurzaam@houten.nl om u aan te melden voor de tegeltaxi. Stuur de tekening of foto en bewijs van deelname aan NK tegelwippen mee. Daarnaast is het belangrijk dat u uw adres en telefoonnummer doorgeef. De tegeltaxi rijdt bij maximaal acht adressen langs.

1