Tegeltaxi rijdt voor de tweede keer

Op 31 mei rijdt de tegeltaxi voor de tweede keer door Houten. De taxi haalt gratis oude tuintegels op. De taxi gaat bij adressen langs. Van tevoren aanmelden is nodig.

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Houten doet dit jaar voor de tweede keer mee. Laten we zorgen dat we dit jaar eerste worden.

Ophalen van oude tegels

De gemeente laat dit jaar vier keer de tegeltaxi rijden. Die zorgt voor het afvoeren van tegels die uit de tuin zijn gewipt. Minder steen en meer groen zorgt voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Meer groen in de omgeving maakt ook gelukkiger. Dat zijn goede redenen om tegels in de tuin te vervangen voor gras, planten of boompjes.

Spelregels

De tegeltaxi rijdt speciaal voor het NK Tegelwippen. Om de taxi te laten voorrijden, gelden een paar regels:

  • Stuur een tekeningetje van uw tuinplannen of een foto van voor en na het tegelwippen;
  • Stuur een bewijs van deelname aan het NK Tegelwippen. Ga hiervoor naar: https://nk-tegelwippen.nl/meedoen/. De bevestigingsmail van het NK Tegelwippen of een foto van de bevestiging is voldoende;
  • Laat weten om hoeveel m2 stenen het gaat. Let op: 6 m2 stenen is de minimale hoeveelheid die de taxi komt ophalen;
  • De taxi neemt alleen stenen en klinkers mee, dus geen grind, zand, grond, planten of ander afval.

Aanmelden

Stuur een mail naar duurzaam@houten.nl om u aan te melden voor de tegeltaxi. Stuur het tekeningetje of de foto en het bewijs van deelname aan NK Tegelwippen mee. Daarnaast is het belangrijk dat u uw adres en telefoonnummer doorgeeft. De tegeltaxi rijdt bij maximaal acht adressen langs. Meld u op tijd aan.