Doe mee met de Landelijke Opschoondag!

Minder zwerfafval in uw buurt? Uw woonomgeving schoon en leefbaar houden? Doe mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart 2023.

Een actie die wij vanuit de gemeente van harte ondersteunen. Want een schone, opgeruimde buurt draagt bij aan prettig wonen.

Alle beetjes helpen

U kunt een kleinschalige opruimactie organiseren door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin of naaste buren. Maar daarnaast is het mogelijk op die dag zwerfafval te verzamelen met de hele straat of zelfs een deel van uw wijk. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

Buurtsupporter

Als buurtsupporter bent u contactpersoon. Niet alleen voor uw ‘helpende handjes’ in de buurt, maar ook voor de gemeente. Vooraf kunt u bij de gemeente een kliko bestellen met grijpers, vuilniszakken, metalen ringen, hesjes en handschoenen. Voor kinderen zijn er speciale pakketjes. De kliko wordt tijdig bij u thuis afgeleverd. Achteraf, meestal op de actiedag zelf, haalt de gemeente alle volle afvalzakken en het materiaal ook weer bij u op.

Buurtsupporter worden?

U kunt zich aanmelden via het digitale formulier op www.houten.nl/zwerfafval, via afval@houten.nl of telefonisch via (030) 63 92 611.