Dorps bouwen met een gezond en groen woon-werkklimaat

Maandagavond 27 mei 2024 was de ‘onthulling’ van de schets van De Molenzoom. Tijdens de inloop vanaf 17.00 uur in het gemeentehuis zagen de bezoekers wat er tijdens de bijeenkomsten met inwoners, belanghebbenden en eigenaren én via de enquête op het participatieplatform Houtenpraatmee.nl is opgehaald.

De vertaling hiervan werd in twee presentaties in de raadzaal door de stedenbouwkundige toegelicht. Om 18.30 uur werd De Molenzoom maquette door wethouder Rosa Molenaar onthuld. De bezoekers zagen hoe het vernieuwde woon-werkgebied eruit zou kunnen komen te zien waarbij het uitgangspunt is om een goede mix van sociale huur, betaalbare en vrije sector woningen te realiseren, maar waar ook werken een belangrijke rol in het gebied behoudt. Er is aandacht voor meer groen, maatschappelijke voorzieningen, een veilige laan voor fietsers aan weerszijden van De Molen en zo meer. De reacties waren enthousiast. Natuurlijk waren er ook aanvullingen, die zijn verzameld in gesprekken met de stedenbouwkundige en op presentatieborden.

Bekijk de video

We kunnen ons voorstellen dat u niet in de gelegenheid was om de presentatie bij te wonen, maar toch nieuwsgierig bent. Via deze link komt u direct bij de video waarin de stedenbouwkundige de belangrijkste punten nog een keer toelicht. Meer informatie vindt u op houtenpraatmee.nl/bouwenvoorhouten. Heeft u nog ideeën of opmerkingen? Stuur dan een mail voor vrijdag 14 juni naar bouwenvoorhouten@houten.nl.