Dwangsommen voor drugshandel en illegale bewoning

Voor de handel in softdrugs en het illegaal bewonen van een bedrijfspand heeft burgemeester Isabella afgelopen week twee dwangsommen opgelegd.

Naar aanleiding van (anonieme) meldingen over mogelijke drugshandel op het Achterom en het Rond in Houten heeft de politie onderzoek gedaan. In januari waren agenten getuige van een transactie. Bij de aanhouding van de koper trof de politie een gebruikershoeveelheid softdrugs aan, die ze in beslag heeft genomen. Agenten zijn daarop de woning waar de dealer zich bevond binnengegaan en vonden daar ruim 36 gram hennep, 3 telefoons en ruim 1.100 euro contant geld. 

Op basis van de rapportage van de politie heeft de burgemeester de dealer een last onder dwangsom opgelegd met een maximum van 6.000 euro. De huurder van de woning, die ook aanwezig was, heeft van de burgemeester een officiƫle waarschuwing gekregen. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog.

Illegale bewoning bedrijfspand

Op basis van signalen over de aanwezigheid van personen in een bedrijfspand op ongebruikelijke tijdstippen heeft de gemeente eind februari een pand aan de Pakketboot op bedrijventerrein De Meerpaal gecontroleerd. Binnen werd door allerlei zakelijk duidelijk dat in het pand illegaal wordt gewoond. Bij een hercontrole op 11 april was de situatie vrijwel onveranderd. De burgemeester heeft daarop besloten de eigenaar een last onder dwangsom op te leggen. Als de illegale bewoning niet binnen vier weken is beƫindigd, moet de eigenaar aan de gemeente een dwangsom van maximaal 10.000 euro betalen.

Een veilig Houten

De burgemeester accepteert geen overlast door drugsgebruik of -handel en illegale bewoning op het bedrijventerrein. Veiligheid is een groot goed in Houten. Met de politie en andere organisaties werkt de gemeente samen aan de veiligheid in Houten. Inwoners kunnen daarbij helpen. Ziet u verdacht gedrag of ziet u een strafbaar feit gebeuren? Bel 112. Heeft u signalen van misstanden? Neem dan contact op met de politie (0900-8844), gemeente (030-6392611) of Meld Misdaad Anoniem (meldmisdaadanoniem.nl, tel. 0800-7000).