Fietsprobleem op Castellum

Houten staat bekend als fietsstad. Veel inwoners maken gebruik van de fiets. Dat is op Castellum op dit moment goed te zien. Het grote aantal geparkeerde fietsen levert overlast op. De gemeente werkt samen met de eigenaar van de winkels (ASR) aan een oplossing.

Wat gaan we doen om de problemen te verhelpen?

De eerste stap is om de fietsen die er nu staan en niet meer gebruikt worden, zo snel mogelijk weg te halen. Dit wordt gedaan door de boa’s. Zij zullen de oude fietsen labelen en (wanneer deze binnen een bepaalde tijd niet zijn opgehaald) weghalen. Op die manier komt er in ieder geval wat meer ruimte.

De tweede stap is in overleg met ASR en omwonenden bekijken hoe we het plein beter kunnen inrichten. We willen het Plein (Piazza) vergroenen en veiliger maken. Daarbij gaan we in elk geval extra fietsparkeerplekken (fietsnieten) realiseren op het plein. Het college neemt hierover voor het eind van dit jaar een beslissing. Bij een positief besluit kan dit in 2024 gerealiseerd worden.

Daarnaast vragen we alle gebruikers van het plein een beetje rekening met elkaar te houden. We roepen de fietsers op om de fiets te stallen in het daarvoor bestemde fietstransferium. Als je je fiets stalt voor een kort winkelbezoek, hou dan alsjeblieft ruimte over voor mensen die minder mobiel zijn. Zo kan iedereen makkelijk in het winkelcentrum komen, zoals de mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen, hulphond, blindenstok, rolstoel of rollator.

1