Galecopperbrug richting Arnhem vijf weekenddagen dicht

De Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht is op zaterdag 6, 20 en 27 juli en zondag 21 en 28 juli richting Arnhem van 08.00 tot uiterlijk 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Houd rekening met zestig minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

 

De weg onder de brug aan de kant van Kanaleneiland (Griffioenlaan) is op deze dagen ook afgesloten voor auto- en fietsverkeer.

Omleidingen

Omleidingen werkzaamheden Galecopperbrug

  • Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27 (zie ook de omleidingskaart).
  • Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.

Informatiepanelen en/of gele borden geven de omleidingsroutes aan.

 

Mogelijk verlopen de werkzaamheden op sommige dagen voorspoediger dan gepland. Daardoor kan de brug al eerder dan 20.00 uur open zijn. Door (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Bekijk voor vertrek de actuele planning op www.galecopperbrug.nl.

 

Werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen plaatst Rijkswaterstaat een nieuwe constructie op de oostelijke toren van de Galecopperbrug richting Arnhem. Daarnaast worden buizen bevestigd tussen het brugdek en de nieuwe constructie. Hier lopen straks de nieuwe stalen kabels doorheen.

 

Groot onderhoud tot halverwege 2025

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van groot onderhoud aan de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem. Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen tientallen jaren flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels die het brugdek dragen roestvorming op de brug richting Arnhem. Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, vindt tot halverwege 2025 onderhoud plaats. De grootste klus is het vervangen van de stalen kabels.

Verkeershinder in de regio

In 2024 voert Rijkswaterstaat, naast het vervangen van de stalen kabels van de Galecopperbrug, nog andere grote onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. Zo vernieuwt Rijkswaterstaat het wegdek op grote delen van de A12 en A2, voert renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengt nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2). Daarnaast wordt er regulier onderhoud uitgevoerd, zoals asfaltreparaties en groenonderhoud.

Vragen?

Meer informatie vindt u op www.galecopperbrug.nl.