Geef inbrekers geen kans!

De politie Houten constateert een toename van het aantal woninginbraken in de afgelopen maanden. Inbrekers krijgen toegang tot de woning door het openbreken van deuren en ramen. De inbraken worden veelal gepleegd in de nachtelijke uren.

Wees alert

Gemeente Houten en Politie Houten willen inwoners alert maken. Wijkbewoners kennen hun buurt het best. Ziet of hoort u iets verdachts? Bel 112! Wilt u, om wat voor reden dan ook, anoniem blijven, maar heeft u wel een tip? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Tips

Inbraken zijn helaas niet 100% te voorkomen. Maar u kunt de kans erop wel aanzienlijk verkleinen. Bijvoorbeeld door uw woning goed af te sluiten en te zorgen voor goedgekeurde sloten. Of door een lamp aan te laten als het donker is en u van huis bent. Kostbare apparatuur legt u het best uit het zicht. En buiten een camera ophangen kan ook een preventieve werking hebben. Kijk voor meer tips op www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.

WhatsApp-groep

Een WhatsApp-buurtpreventiegroep in uw wijk kan zorgen voor extra oren en ogen. Door elkaar alert te maken op een verdachte situatie en 112 te bellen, kan misschien een inbraak voorkomen worden! U kunt zich hiervoor opgeven via www.veilighouten.nl/aanmelden-woonwijk. Zo kunnen we samen een oogje in het zeil houden.