Grijs naar Groen in nieuw Regionaal Energiecentrum in Zeist

Inwoners van gemeente Houten kunnen zich voortaan nog beter laten helpen bij het verduurzamen van hun woning. Aan de Slotlaan in Zeist is onlangs het Regionaal Energiecentrum officieel geopend door de wethouders van de betrokken gemeenten Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Grijs naar Groen, voorheen gevestigd op een bedrijventerrein in Houten, maakt ook deel uit van het nieuwe Energiecentrum. Belangstellenden kunnen er met name terecht voor een demonstratie van verschillende oplossingen. Denk hierbij aan isolatiemateriaal, ventilatiesystemen en warmtepompen.

Daarnaast is het mogelijk om een gratis en onafhankelijk technisch adviesgesprek te krijgen over het energiezuinig maken van woningen, het zelf opwekken van energie en het afscheid nemen van aardgas. Hiervoor krijgt Grijs naar Groen subsidie van de betrokken gemeenten.

Openingstijden

Het Regionaal Energiecentrum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Adviesgesprekken met Grijs naar Groen zijn mogelijk op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in het Energiecentrum. De demonstratieruimte is ook tijdens de reguliere openingstijden te bezoeken. Adres: Slotlaan 279, Zeist.

 

Andere deelnemers Regionaal Energiecentrum

De Zeister organisaties Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf maken ook deel uit van het Regionaal Energiecentrum. Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf geven in het Regionaal Energiecentrum inwoners lokaal tips en informatie over verduurzamen. Inwoners van gemeente Houten kunnen hiervoor terecht bij de eigen lokale initiatieven zoals EnergieRijk Houten, !mpact Houten en de coöperaties Duurzaam Eiland en Opgewekt Houten.