Help mee om de wijk veiliger te maken; word Burgernetdeelnemer

“Ik ken de verhalen over een overval op klaarlichte dag. Maar dat gebeurt toch altijd bij een ander? Tot ik zelf het slachtoffer was. Met grof geweld rukte de overvaller m’n tas van mijn schouder. Ik viel en brak ook nog mijn enkel. Gelukkig kon ik hem goed zien toen hij wegrende. Doordat ik een goed signalement kon geven, besloot de politie Burgernet in te zetten. Binnen een uur hadden ze de overvaller te pakken, dankzij een oplettende Burgernetdeelnemer. Ik ben die meneer nog steeds dankbaar…”.

Burgernet is bij veel mensen bekend vanwege de inzet bij vermissingen. Zo kon in Houten onlangs een verwarde mevrouw dankzij Burgernet weer veilig worden thuisgebracht. Maar wist je dat de inzet van Burgernet de heterdaad pakkans na een inbraak of beroving óók vergroot? In de eerste maanden van 2023 zijn al meerdere misdrijven mede door de inzet van Burgernet opgelost. Zo kon de politie in Amersfoort dankzij de gouden tip van een Burgernetdeelnemer een man oppakken die midden in een woonwijk rondzwaaide met een mes. En in Zeist werd dankzij een tip van een Burgernetdeelnemer een overvaller ontmaskerd.

Word ook Burgernetdeelnemer en werk zo mee uw buurt veiliger te maken. Download de app Burgernet of ga naar www.burgernet.nl voor meer informatie.

Wist u dat de Burgernetapp ook de Amber Alerts verspreidt? Zo helpt u als deelnemer ook mee om vermiste kinderen in levensgevaar te vinden!