Houten helpt vluchtelingen Oekraïne

Inwoners en organisaties in de gemeente Houten zetten zich op vele manieren in om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. Er zijn inzamelingsacties, initiatieven om geld in te zamelen en er wordt tijdelijke woonruimte aangeboden. Ook de gemeente treft voorbereidingen voor de opvang van vluchtelingen. Het gaat om maximaal honderd plekken, op een kleinschalige locatie. Het college beraadt zich of een ruimere opvang mogelijk is.

Hulpacties

Het is hartverwarmend om te zien hoe groot de bereidheid in Houten is om de vluchtelingen te helpen. Heel veel dank daarvoor! Om inwoners te informeren en om initiatiefnemers met elkaar te verbinden, houden we op www.houten.nl/oekraine een overzicht bij van hulpacties. Organiseert u ook een actie? Geef het aan ons door via oekraine@houten.nl.

Particuliere opvang

Inwoners of bedrijven in de gemeente Houten die op dit moment vluchtelingen uit Oekraïne opvangen of die concrete plannen hebben om vluchtelingen te gaan opvangen, vragen wij om dat bij de gemeente Houten te melden. Het is voor de gemeente belangrijk om zicht te hebben op het aantal vluchtelingen en opvangplekken. Vangt u nu vluchtelingen op of wilt u opvangruimte aanbieden? Stuur uw melding naar oekraine@houten.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over het (als particulier) aanbieden van een logeerplek verwijzen we u naar www.vluchtelingenwerk.nl.

Vraag aan gemeente

De informatie op onze website wordt regelmatig bijgewerkt. Heeft u een vraag over hulp of opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Houten en u vindt het antwoord niet op de website? Mail uw vraag naar oekraine@houten.nl.