Kick-off FIXbrigade Houten

Op 26 augustus om 12.30 uur vindt de feestelijke kick-off plaats van de FIXbrigade Houten in de speeltuin aan de Oranje Nassauweg (Oude Dorp). De FIXbrigade helpt inwoners met een laag inkomen en/of een minder goed geïsoleerde woning om energie te besparen. De fixers voeren waar nodig energiebesparende maatregelen uit, zoals het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrippen, een voordeurborstel en een brievenbusborstel. Ook kitten zij kieren waar het tocht. Zo hebben inwoners minder energie nodig om hun woning warm te krijgen én te houden. Dat scheelt geld, is goed voor het klimaat en het werk dat de FIXbrigade doet is gratis.

Start in het Oude Dorp

De FIXbrigade start in het Oude Dorp. Inwoners die in aanmerking komen voor de FIXbrigade hebben van de gemeente een brief ontvangen. In de brief staat hoe zij zich aan kunnen melden. Meer info is te vinden op www.houten.nl/fixbrigade. Andere wijken dan het Oude Dorp krijgen later bezoek van de FIXbrigade. Ook dan verstuurt de gemeente eerst brieven.

Behoor je niet tot de doelgroep van dit project, maar wil je wel energie besparen? Dan kan inwonersinitiatief EnergieRijk Houten jou wellicht helpen. Kijk op www.energierijkhouten.nl/energievooriedereen voor handige bespaartips en de gratis hulp en materialen van een energiebespaarcoach.

De FIXbrigade Houten is een samenwerking tussen de gemeente Houten, Woonin, Wij 3.0, EnergieRijk Houten, NMU, Provincie Utrecht, Coöperatie Duurzaam Eiland en FIXbrigade Nederland.