Nieuwe exploitant gezocht voor Speelboerderij Houten

Per 1 maart 2021 nam de gemeente de exploitatie van de kinderboerderij en speeltuin op de Keercamp tijdelijk over van Stichting Buitenwereld. De voorziening ging verder onder de naam Speelboerderij Houten. De gemeente zoekt nu een nieuwe exploitant die de speelboerderij verder kan ontwikkelen.

Meedenken over de toekomst

De gemeente organiseerde een burgerpanelonderzoek over de toekomst van de kinderboerderij en speeltuin. Ook gaven mensen hun mening via Facebook en het platform Houtenpraatmee.nl. De kinderen zijn op de speelboerderij gevraagd naar hun wensen tijdens een ‘raketsessie’: meepraten onder het genot van een ijsje. U kunt het rapport van het burgerpanel vinden op www.houten.nl/burgerpanel. Het rapport is ook besproken met Rotary Club Houten, Scouting Schonauwen en Stichting Fladderen, met omwonenden en vrijwilligers van Speelboerderij Houten. De gemeente dankt alle inwoners die meedachten over de toekomst van deze belangrijke voorziening.

Offerteaanvraag met eisen

De gemeente stelde, na de onderzoeken en gesprekken met inwoners, een ‘offertevraag’ op. Dit document is de basis voor geïnteresseerde organisaties om hun aanbod te doen. In de offerteaanvraag is een aantal ideeën van inwoners vertaald in eisen. Er zijn eisen opgenomen onder andere over openingstijden, type horeca, hoeveelheid dieren, heffen entreegeld, rookvrije omgeving, alcoholverbod, dierenregistratie en dierenwelzijn.

Keuze van de exploitant

Een beoordelingsteam kiest uiteindelijk de exploitant aan de hand van criteria. Het team bestaat uit inhoudelijk en inkoopdeskundigen, een vertegenwoordiger van de omwonenden en vertegenwoordigers van de eerder genoemde, lokale vrijwilligersorganisaties die een link hebben met Speelboerderij Houten. We gaan ervan uit dat we in het voorjaar 2022 bekend kunnen maken welke organisatie de exploitatie gaat overnemen.

Kind aait geitje
Naar overzicht