Praat u mee over de toekomst van de speelboerderij?

Speelboerderij Houten

Wat waarderen inwoners aan de kinderboerderij en speeltuin in Houten en wat kan er beter? En wat verwacht u van deze voorziening in de toekomst? Welke activiteiten ziet u graag bij de ‘boerderij van uw dromen’? Dit zijn een paar vragen in het komende burgerpanelonderzoek en het nieuwe online participatieplatform ‘Houten praat mee’. Tot en met 19 juli kunt u reageren.

Sinds maart 2021 beheert de gemeente tijdelijk de kinderboerderij en speeltuin ‘Speelboerderij Houten’ aan de Keercamp. We doen dit om kinderen te laten spelen en op een plezierige en leerzame manier in contact te laten komen met dieren. In het najaar gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe exploitant. Voordat het zover is, willen we eerst graag weten wat inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van de speelboerderij. We doen dat via het burgerpanelonderzoek en het platform ‘Houten praat mee’.  

Burgerpanel

Leden van ons Burgerpanel ontvangen automatisch een uitnodiging. Maar u hoeft geen lid van het panel te zijn om aan het onderzoek mee te doen. Heeft u een kind in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar? In de enquête staan een paar vragen die we graag aan één van uw kinderen stellen. Wilt u dit liever niet, dan slaat u deze vragen over. Via https://www.surveyim.nl/kinderboerderij vult u de enquête in.

Houten praat mee

We willen inwoners op zoveel mogelijk manieren betrekken bij het maken van beleid of bij projecten. Het nieuwe online participatieplatform ‘Houten praat mee’ helpt daarbij. Daar staan nu ook een paar vragen over de toekomst van de speelboerderij. We zijn benieuwd naar uw ideeën. Om mee te kunnen doen, registreert u zich eenmalig. Ga naar www.houtenpraatmee.nl en klik op ‘registreren’. We zijn benieuwd!

Hoe verder?

De resultaten van het burgerpanelonderzoek en ‘Houten praat mee’ neemt de gemeente mee in de aanbesteding voor een nieuwe exploitant van de speelboerderij. Het is de bedoeling om in het eerste kwartaal 2022 het beheer over te dragen aan de nieuwe exploitant. 

Meer informatie nodig? Neem contact op met de gemeente Houten via gemeentehuis@houten.nl of (030) 63 92 611.

Naar overzicht