Red levens in uw buurt!

Elke dag krijgen veertig mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen zes minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Ook u kunt helpen, door burgerhulpverlener te worden.

Bent u 18 jaar of ouder en heeft u in de afgelopen twee jaar een erkende reanimatietraining gevolgd? Meld u aan als burgerhulpverlener bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Bent u professioneel hulpverlener? Ook dan is aanmelding van harte welkom.

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als u binnen deze minuten reanimeert en een AED gebruikt, is de overlevingskans en leven met minimale schade het grootst. Een ambulance kan er niet altijd binnen zes minuten zijn. Als burgerhulpverlener kunt u dat wel!

Heeft iemand bij u in de buurt een hartstilstand, dan krijgt u als burgerhulpverlener van HartslagNu een oproep op uw mobiele telefoon om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp, terwijl de ambulance onderweg is.

Help mee, red levens in uw buurt en word burgerhulpverlener.

Voor meer informatie en aanmelden: www.hartslagnu.nl.