Ruim 52 m2 tegels opgehaald met de eerste tegeltaxi

De tegeltaxi reed op 19 april voor de eerste keer in Houten. Dit had een mooi resultaat: ruim 52 m2 aan tegels werd opgehaald. De inwoners die deze tegels gewipt hadden, hebben daar groen voor teruggeplaatst of gaan dat nog doen. Een aantal inwoners vertelde enthousiast over het verwijderen van de tegels. Met veel plezier lieten ze de mooie resultaten zien. Hiermee wordt Houten steeds iets groener én klimaatbestendiger.

Volgende data tegeltaxi

Wilt u ook uw gewipte tegels op laten halen door de tegeltaxi? Dat kan! Hij rijdt weer op 31 mei, 6 september en 11 oktober. Kijk voor aanmelden en de spelregels op deze website.

NK Tegelwippen

De tegeltaxi rijdt speciaal voor het NK Tegelwippen. Dit is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. De actie duurt nog tot 31 oktober. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in voor-, achter-, of geveltuin. De gemeente die de meeste tegels wipt, is de winnaar.

Aanpassen op extreme weersomstandigheden

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met hitte en wateroverlast. Door al het steen om ons heen geeft dat problemen. Steen laat geen water door. Overal waar steen ligt moet het water door het riool weglopen. Bij harde regen kan het riool dat niet altijd meer aan. Kelders kunnen vollopen of het water komt uit de wc borrelen. Minder steen en meer groen zorgt voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Onderzoek laat ook zien dat groen gelukkiger maakt.