15 maart: verkiezingen voor provincie en waterschap

Op woensdag 15 maart kan je stemmen voor de verkiezing van Provinciale Staten van de provincie Utrecht. Op dezelfde dag is ook de verkiezing van het Algemeen Bestuur van waterschap De Stichtse Rijnlanden.

Provinciale Staten

De verkiezingen voor de provincie gaan over busverbindingen, fietspaden en provinciale wegen bij jou om de hoek. Over waar woningen worden gebouwd. Maar ook over voldoende werk dichtbij huis en hoe de provincie omgaat met stikstofuitstoot, natuur en landbouw. Kortom: verkiezingen die gaan over jóuw provincie Utrecht.

Om kiezers te informeren, heeft de provincie de website www.kiesjouwutrecht.nl gemaakt. Daar lees je onder andere welke politieke partijen meedoen en waar zij voor staan.

Ook is er de stemhulp Kieskompas. Die laat zien welke politieke partijen het meest aansluiten bij jouw mening. Kieskompas is ook in eenvoudige taal beschikbaar, voor mensen die om wat voor reden dan ook worstelen met moeilijker woorden. Je vindt Kieskompas via de link op www.kiesjouwutrecht.nl of onderstaande knop.

Kieskompas provincie utrecht

Waterschap HDSR

Op 15 maart is ook de verkiezing van het algemeen bestuur van waterschap HDSR, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Jouw stem bepaalt mede wie er de komende vier jaar beslissingen nemen over zaken als schoon water, veilige dijken en biodiversiteit. Kortom, het waterbeheer.

Meer info over de waterschapsverkiezing vind je op www.hdsr.nl/waterschapsverkiezingen-2023/

Voor deze verkiezing is de stemhulp MijnStem gemaakt. Welke politieke partijen passen het best bij jouw standpunten? Ontdek het op hdsr.mijnstem.nl of gebruik onderstaande knop.

Stemhulp MijnStem HDSR