Weesfietsenopruimactie Houten Castellum

Weesfietsen houden stallingsplekken bezet. Daarom houdt de gemeente Houten een paar keer per jaar een opruimactie in de centrumgebieden. Zo komt er weer stallingsruimte vrij en voorkomen we dat fietsers hun fiets op gevaarlijke of storende andere plekken neerzetten.

Blauw label

In de week van 13 november 2023 hield de gemeente in winkelcentrum Houten Castellum een weesfietsenopruimactie. Tijdens deze actie hebben boa’s van gemeente Houten alle weesfietsen een blauw label gegeven. Fietsen met een blauw label worden na 21 dagen verwijderd. Heeft u een blauw label aan uw fiets, maar gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label van uw fiets en neem de fiets in gebruik. Wij verwijderen uw fiets dan niet.

Milieustraat

In de week van 4 december 2023 worden alle gelabelde fietsen uit de openbare ruimte (winkelcentrum Houten Castellum) verwijderd en afgevoerd naar de milieustraat. Daar bewaart de gemeente de fietsen voor maximaal dertien weken. De eigenaar kan haar of zijn fiets binnen de opslagtermijn op afspraak komen ophalen. Hiervoor moet een telefonische afspraak gemaakt worden met de gemeente.

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer wordt gebruikt. Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat, maar omdat ze ergens lang staan, houden ze stallingsplekken bezet. Een weesfiets die blijft staan, wordt uiteindelijk een fietswrak. In Houten Castellum mogen fietsen maximaal 21 dagen op dezelfde plek blijven staan.

Fietstransferium Houten Castellum

Wist u dat u in het fietstransferium Houten Castellum - aan het Forum Porta Toga 48 - uw fiets gratis voor een bepaalde periode kunt stallen? In het fietstransferium is voldoende stallingsruimte en er is toezicht.

Vragen?

Heeft u vragen over de opruimactie? Neem dan via (030)  63 92 611 telefonisch contact op met de heer D. van der Horst of de heer M. Klein van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH).