Word OV-ambassadeur!

Wilt u uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio Lekstroom die zich hier als vrijwilliger voor in willen zetten. Bent u enthousiast om anderen letterlijk en figuurlijk op weg te helpen, heeft u kennis van het openbaar vervoer en enkele dagdelen per maand over? Wij zijn op zoek naar u!

Vraagbaak en proefreizen

Als OV-ambassadeur helpt u mensen op weg in het reizen met het openbaar vervoer. Dit doet u op OV-inloopspreekuren, telefonisch spreekuur of informatiebijeenkomsten. In een wisselende teamsamenstelling van twee personen presenteert u en beantwoordt u vragen over de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden. OV-ambassadeurs maken ook proefreizen in klein groepsverband. Deelnemers ervaren zo zelf het reizen en krijgen vertrouwen om zelfstandig met bus of trein te gaan reizen.

De activiteiten worden in de Utrechtse regio’s Eemland, Zuid Oost Utrecht en Lekstroom gehouden. U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van drie dagdelen per maand. Bij de uitvoering van uw taken krijgt u ondersteuning en begeleiding en bent u eigenlijk altijd met een andere OV-ambassadeur op pad.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u interesse, behoefte aan meer informatie of wilt u zich aanmelden? Mail dan naar: info@doemeemethetov.nl of bel met één van de medewerkers: (038) 45 40 130.