World Cleanup Day op zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september steken burgers, bedrijven en gemeenten de handen uit de mouwen om de omgeving op te ruimen. Dit doen zij tijdens World Cleanup Day: ‘s werelds grootste opschoonactie van het jaar. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. Ga naar www.worldcleanupday.nl voor meer informatie of het aanmelden van een actie.

Tijdens World Cleanup Day worden straten en speelpleinen opgeschoond. Buren verenigen zich om gezamenlijk met de afvalgrijper de woonwijken aan te pakken. Organisatoren Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon roepen op om nog meer acties aan te maken. Aanmelden voor World Cleanup Day op 16 september kan op www.worldcleanupday.nl. Voor Houten zijn al acties aangemeld.

Krachten bundelen tegen zwerfafval

Een aantal jaar geleden hebben Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation besloten de krachten te bundelen en gezamenlijk de organisatie van World Cleanup Day op zich te nemen. Samen sporen zij niet alleen particulieren van jong tot oud aan om mee te doen, maar ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten.

Over Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon

Plastic Soup Foundation, de initiator van World Cleanup Day in Nederland, heeft naast het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval als doel om waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt te verkrijgen. Inzicht in soort, locatie én de herkomst van het zwerfafval, is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Nederland Schoon beschikt over ruime ervaring en kennis op het gebied van het mobiliseren van burgers voor opschoonacties én biedt kennis en ervaring ter voorkoming van zwerfafval. Zij werkt veel samen met en voor gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties en organiseert jaarlijks de Landelijke Opschoondag.

Wilt u ook meedoen?

U kunt zich aanmelden via www.worldcleanupday.nl en daar uw opruimactie registreren. Heeft u materiaal nodig? Dan kunt u een verzoek doen via www.houten.nl/afval/zwerfafval of een mail sturen naar afval@houten.nl. Wilt u niet wachten tot 16 september of wilt u vaker helpen met zwerfvuil opruimen? Kijk dan ook eens op www.zwerfvuilhouten.nl.