Hulp voor ondernemers

Naar hoofdpagina Geldzorgen

Heeft u een eigen bedrijf en geldproblemen?

Ook voor bedrijven met geldproblemen bieden wij hulpen aan. Kijk voor meer informatie op de website van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL): Informatie voor zelfstandigen - Voor u - WIL (wil-lekstroom.nl)

Bent u MKB-ondernemer en loopt u aan tegen de stijgende energiekosten?

U kunt in gesprek met !MPACT Houten: een projectbureau én platform voor duurzaam ondernemen.Vanuit het projectbureau wordt ondersteuning geboden aan ondernemers in de vorm van advisering en begeleiding. Zij kunnen u helpen met het behalen van uw duurzaamheidsambities. Zij kunnen bijvoorbeeld een energiescan uitvoeren om te zien waar en op welke manier u het beste bepaalde energiemaatregelen kunt inzetten. Daarnaast kan !mpact bijvoorbeeld ook helpen met Zon op Dak, of andere duurzaamheidsambities die uw bedrijf heeft. Meer informatie vindt u via !mpact Houten | Duurzaamheid & Verbinding (impacthouten.nl)

Tegemoetkoming energiekosten regeling (TEK)

Ook de Rijksoverheid heeft gekeken naar de opties voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) met een hoog energieverbruik. Ook wel energie-intensieve mkb’ers genoemd. Voor deze bedrijven komt de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). 

Meer informatie: Gerichte ondersteuning energie-intensief mkb met TEK-regeling | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Het aanvragen van de TEK-vergoeding kan waarschijnlijk vanaf het 2e kwartaal in 2023. De regeling geldt ook voor november en december 2022. Voor energie-intensieve mkb’ers die nu al in de problemen zitten, is het plan om vanaf november andere maatregelen klaar te hebben. Zo kunnen zij (tijdelijk) de bedrijfslasten alvast verlagen. Het kabinet werkt de opties hiervoor zo snel als mogelijk uit.

Houd de webpagina van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in de gaten. Kijk op: Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) (rvo.nl) en geef aan dat u op de hoogte wilt blijven.