Regelen

Een bouwwerk, een uitbreiding van je bedrijfspand, reclame aan je gevel. Het zijn allemaal zaken waar je een vergunning voor aanvraagt. Dat doe je bij het Omgevingsloket. Maar als ondernemer regel je nog veel meer. 

Als bedrijf kunt u iets doen voor de lokale samenleving in de plaats waar u gevestigd bent. Dat kan op allerlei manieren: van materiƫle ondersteuning tot het actief inzetten van kennis, expertise en menskracht van uw medewerkers voor maatschappelijke organisaties en het bieden van werkervaringsplaatsen.

Het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten is een lokaal netwerk van bedrijven en organisaties in de Gemeente Houten die maatschappelijk betrokken ondernemen willen initiĆ«ren, ontwikkelen en uitdragen. 

Heling is een helaas nog te veel voorkomend misdrijf. Handelaren en opkopers kunnen bewust of onbewust goederen in- of verkopen die van diefstal afkomstig kunnen zijn. Om de heling beter te kunnen bestrijden zijn handelaren en opkopers verplicht zich te melden bij de gemeente. Daarnaast zijn opkopers verplicht ongeregelde en tweedehands goederen die zij op- en verkopen te registreren.

Aanmelden kan eenvoudig via de link www.ikbenhandelaar.nl/. Via deze link kunt u zich ook aanmelden voor het Digitaal Opkopersregister (DOR). Door gebruik van het DOR voldoet de handelaar aan de wettelijke registratieplicht.

Aanmelden en registratie is eenvoudig maar niet vrijblijvend. De politie controleert op naleving. Meer informatie over het DOR vindt u op de website van Ondernemersplein.