Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Bedrijf starten

Kamer van Koophandel

Wilt u een bedrijf starten? Dan bent u verplicht om u in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit geldt voor alle ondernemingen, dus ook voor zzp-ers. Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u meer informatie hierover.

Markt- of standplaatsen

Wilt u een standplaats innemen in de gemeente Houten? Dan heeft u daarvoor een vergunning nodig. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Standplaatsen Gemeente Houten.

Financiering

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijf te financieren. Denk bijvoorbeeld aan eigen geld of een krediet van de bank.

Het kan zijn dat uw bedrijf tijdelijke financiĆ«le problemen heeft.  Of u  bent net gestart en kunt daar nog niet van rondkomen. Als ondernemer kunt u geen bijstandsuitkering aanvragen. Misschien hebt u recht op bijstand voor zelfstandigen.

Hiervoor kunt u terecht bij Bureau Zelfstandigen Utrecht.  Zij maken een analyse van uw ondernemerscapaciteiten en ondernemingsplan. Aan de hand van de analyse brengen zij onafhankelijk advies uit aan de Gemeente Houten. De gemeente Houten neemt uiteindelijk een beslissing of u recht heeft op een Bbz.

WIL-Lekstroom

Heeft u nu een uitkering? En bent u van plan een eigen bedrijf te beginnen? Dan moet u zich eerst melden bij uw eigen contactpersoon van de WIL. U kunt hiervoor bellen met telefoonnummer (030) 70 22 300.

Goed om te weten als startende ondernemer

Op zoek naar informatie over het starten van een bedijf? Kijk eens op de website van het ondernemersplein. Hier vindt u o.a. informatie over:

  • Geldzaken;
  • Belasting;
  • Personeel;
  • Huisvesting.

Print Icoon printen