Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Exploitatievergunning openbare inrichting

U wilt een horecabedrijf starten? Dan moet u beschikken over een exploitatievergunning openbare inrichting *. 

Kosten (prijspeil 2020)

  • Aanvragen exploitatievergunning                                                    €  326,85
  • Aanvragen ontheffing van de vergunningplicht                                €  70,25
  • Aanvragen ontheffing in combinatie met een terrasvergunning       €  70,25

Aanvragen

Vervolgens kunt u het formulier digitaal versturen naar gemeentehuis@houten.nl. Wilt u het per post versturen? Kijk hier voor de contactgegevens.

Ontheffingsmogelijkheid

In sommige gevallen kan de burgemeester ontheffing geven van  de vergunningplicht. Voor een terras bij uw bedrijf kan geen ontheffing verleend worden. Het aanvragen van de ontheffing gaat als volgt:

Nieuwe openbare inrichting

Bestaande openbare inrichting

Beschikt u over een geldige exploitatievergunning openbare inrichting? Dan behoudt u deze zolang er geen wijzigingen zijn. Pas bij wijziging(en) vult u alsnog het aanvraagformulier voor een ontheffing in.

Voldoet u  aan de voorwaarden zoals genoemd in artikel 2:28a APV? Dan krijgt u hier schriftelijk bericht over. U komt dan in aanmerking voor ontheffing van het verbod om zonder vergunning een openbare inrichting te exploiteren.

Voldoet u niet aan de voorwaarden?

Dan ontvangt u binnen 15 werkdagen schriftelijk bericht hierover. De 15 dagen tellen vanaf de dag van ontvangst van de volledig ingevulde en ondertekende aanvraag.  U moet dan alsnog een exploitatievergunning openbare inrichting aanvragen.

Geen ontheffingsmogelijkheid voor het terras

Heeft u een terras * bij uw horecabedrijf? Dan heeft u meestal een terrasvergunning nodig. Ligt het terras op gemeentegrond? Dan moet u ook een huurovereenkomst afsluiten. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

*zie ook beleidsregels sluitingstijden en terrassen 

Print Icoon printen