Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Uw bedrijf in Houten?

Een bedrijf starten in Houten begint met de zoektocht naar een geschikte locatie. Op deze pagina vindt u informatie over onze bedrijventerreinen, kantoorlocaties, winkels en horeca en de mogelijkheden voor een bedrijf aan huis.

Grond kopen voor vestiging van uw onderneming

Bedrijven

Voor bedrijven vanaf circa 1500 m2 vloeroppervlakte (circa 3000 m2 kaveloppervlakte) bestaan vestigingsmogelijkheden op bedrijventerrein De Meerpaal en Werklandschap Meerpaal. De uitgifte van kavels op deze onderscheidende bedrijfslocatie wordt verzorgd door Economische Zaken.
Voor bedrijven van circa 500-1000 m2 vloeroppervlakte is grond beschikbaar op het bestaande bedrijventerrein De Schaft, dat in de komende jaren opgeknapt wordt.

Kantoren

Kantoren zijn onder andere welkom op de zichtlocaties van het nieuwe kantorenterrein De Koppeling. Deze hoogwaardige locatie is geschikt voor de vestiging van kantoren met een minimale omvang van 2000 m2 bedrijfsvloeroppervlakte.

Voorzieningen

Houten heeft ook grond beschikbaar voor (commerciƫle) voorzieningen (sport, recreatie, ontspanning). Daarvoor geeft de gemeente kavels uit in de gebieden De Kruisboog en De Weteringhoek. Indien u een voorziening wilt opzetten in een van deze twee gebieden, toetsen wij of uw plan binnen het bestemmingsplan past. Ook beoordelen wij de mate waarin de voorziening iets toevoegt aan het bestaande voorzieningenniveau binnen Houten, en de kwaliteit van uw bedrijfsplan. U kunt contact opnemen met de medewerkers van Economische Zaken als u meer informatie wenst.

Een bestaand pand kopen of huren (bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw)

De gemeente Houten verkoopt of verhuurt geen winkel- of bedrijfspanden. Ook beschikken wij niet altijd over de meest actuele gegevens over gebouwen die te huur of te koop staan. Voor deze informatie kunt u bij een bedrijfsmakelaar terecht. Deze specialist is het best in staat voor u een bestaand bedrijfspand te vinden. Ook het internet biedt ruime en actuele informatie.

Voor kleine bedrijven zijn vaak geen solitaire panden beschikbaar. Men kan wel terecht in bedrijfs- en kantoorverzamelgebouwen. Bedrijfsverzamelgebouwen vindt u onder meer op bedrijventerrein Doornkade (Heeman, via onder meer Postma makelaars, tel. 030 - 604 65 45), op De Schaft (Bouwbedrijf Van Rijn, via onder meer Statement Real Estate, tel. 030 - 221 99 66) en op De Meerpaal (IP Concept, via onder meer Postma makelaars, tel. 030 - 604 65 45). Kleine kantoorruimtes zijn onder andere te vinden op de Standerdmolen 8 (via Ans de Wijn bedrijfshuisvesting, tel. 030 - 23 22 303). Meer informatie over de verschillende bedrijventerreinen vindt u onder 'Economische feiten en cijfers van de gemeente Houten'. In de rubriek bedrijf starten vindt u meer informatie over huisvesting voor kleine ondernemingen in de gemeente Houten.

Als u een pand op het oog heeft, kunt u bij de gemeente nagaan of het pand de juiste bestemming heeft. In het bestemmingsplan is vastgelegd welke bedrijfsactiviteiten in het pand zijn toegestaan. Bestemmingsplannen zijn ook in te zien via RO-view.

Print Icoon printen