Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Bedrijventerreinen

Gemeente Houten

Houten scoort landelijk erg goed als aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken. Houten is een relatief jonge gemeente met een hoog opgeleide bevolking. De gemeente is in korte tijd uitgegroeid tot bijna 50.000 inwoners, en beschikt over een diversiteit aan sportieve, recreatieve, sociale en culturele voorzieningen. De drie centra van Houten, de kantoor– en bedrijventerreinen, evenals de vele andere voorzieningen zijn goed te bereiken dankzij de unieke structuur van autowegen en fietspaden.

Vestiging

Houten is een moderne, nieuwe stad met een dynamisch karakter en een hoog investeringsniveau. Het economisch vestigingsklimaat behoort tot de top van Nederland. Houten kent dan ook vele bedrijfseconomische voordelen. Kenmerkend is de hoogopgeleide beroepsbevolkingen de hoge kwaliteit van de woningvoorraad. Ruimtelijke kwaliteit en representativiteit zijn ook van toepassing op de kantoor- en bedrijventerreinen in Houten. Dit zijn afgebakende, gestructureerde gebieden die op geringe afstand van voorzieningen als winkels, hotels en restaurants zijn gelegen. Als laatst beschikt Houten over een centrale ligging in Nederland,nabij het Utrecht Science Park en de binnenstad van Utrecht. Stuk voor stuk factoren die de vestiging van uw bedrijf tot een succes zullen maken.

Werkgelegenheid

Onderscheidend van Houten is het professionele en klantgerichte vestigingsbeleid van de gemeente, om de vestiging van uw bedrijf ingoede banen te leiden. Dit komt mede door de openheid van de gemeente. Al jaren scoort Houten hoog in diverse landelijke en regionale onderzoeken naar het vestigingsklimaat en de kwaliteit van bedrijven- en kantorenterreinen. Inmiddels telt Houten ruim 3.800 bedrijven uit alle sectoren van de economie. Samen zijn zij goed voor circa 23.500 arbeidsplaatsen. De meeste werkgelegenheid is te vinden in de sectoren handel, zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg.

Kwaliteiten

  • Top van sterkste economische gemeenten van Nederland
  • Professioneel en klantgericht vestigingsbeleid
  • Hoog vestigingsklimaat met 3.800 bedrijven en 23.500 arbeidsplaatsen
  • Hoogopgeleide beroepsbevolking
  • Kwalitatief hoogwaardige bedrijven– en kantorenterreinen
  • Gunstige ligging nabij Utrecht Science Park en binnenstad van Utrecht
  • Uitstekende infrastructuur
  • Directe aansluiting op de A27, A2 en A12
  • Directe spoorverbinding met Utrecht en Den Bosch
  • Fietsstad van het jaar 2008

Print Icoon printen