Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

De Schaft/de Koppeling

Een tweede jeugd

De Schaft, het oudste bedrijventerrein van Houten, is begonnen aan een tweede jeugd. Het centraal in Houten gelegen terrein wordt de komende jaren grondig opgeknapt. Volgens de inmiddels bekende Houtense aanpak, waarbij kwaliteit voorop staat, wordt de openbare ruimte onder handen genomen. Ontsluiting en infrastructuur worden door de gemeente aangepast aan de eisen van de huidige èn toekomstige tijd. Ook het bedrijfsleven werkt actief mee. Gevestigde bedrijven knappen hun panden op. En nieuwe bedrijven en kantoren vestigen zich op de uit te geven kavels.

Opknapbeurt

Sinds de oprichting, ongeveer 40 jaar geleden, fungeert het terrein als belangrijke pijler van de Houtense economie. Vanaf het midden van de jaren negentig kwam het terrein, door de verdere groei van Houten, meer en meer binnen het Houtense woongebied te liggen.
Een herbezinning op de functie van het terrein bleek noodzakelijk

Uiteindelijk is er gekozen voor een grondige opknapbeurt (revitalisering), met behoud van bestaande bedrijvigheid. Daarnaast komen nieuwe bedrijfsactiviteiten de bestaande bedrijven versterken en wordt een deel van het terrein omgezet in kantorengebied. Hierdoor zal De Koppeling, de belangrijkste weg binnen de kern van Houten, worden omringd door hoogwaardige gebouwen.

Centraal gelegen bedrijfskavels

De Schaft gaat ruimte bieden aan bedrijven met een oppervlakte van circa 500 tot 1500 m2. In totaal is ongeveer 1,5 hectare nieuw uit te geven bedrijfsgrond beschikbaar. De grond wordt uitgegeven voor de vestiging van ondernemingen uit diverse bedrijfstakken. Denk daarbij aan groothandel, lichte productie, bouw-nijverheid en dienstverlening. Bedrijven met een grote verkeersaantrekkende werking, zoals logistieke bedrijven, distributiecentra of detailhandelsbedrijven, kunnen niet worden gehuisvest. De Schaft ligt centraal in Houten, dichtbij alle voorzieningen. De winkels, restaurants en terrassen van het Oude Dorp bevinden zich op korte afstand. Hetzelfde geldt voor de uitgebreide sport- en ontspanningsmogelijkheden van de Weteringhoek, zoals het fitnesscentrum, het zwembad en de sauna.

Kantorenlocatie voor de toekomst

Ook de kantorenlocatie de Koppeling ligt in de directe nabijheid van faciliteiten op het gebied van sport, vermaak en ontspanning. Daarnaast kent het gebied prima zichtlocaties en ligt het gunstig ten opzichte van de snelweg en de NS-stations. Over de Koppeling zelf loopt een frequente buslijn, die in verbinding staat met de centra van Houten, Nieuwegein en Utrecht.

Het gebied wordt flexibel verkaveld, naar de vraag van de onderneming. Er is ruimte voor kantoren met een oppervlakte van circa 2000 tot ruim 5000 m2 vloeroppervlakte. Daarmee is het gebied bij uitstek geschikt voor (middel)grote ondernemingen in de ICT, de zakelijke en financiële dienstverlening, en de non-profit sector.

Print Icoon printen