Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Fort Honswijk

Luchtfoto Fort Honswijk
Fort Honswijk

Sinds 26 oktober 2016 is de gemeente Houten de trotse eigenaar van Fort Honswijk. Met het eigenaarschap wil de gemeente een mooie en passende toekomst voor dit rijksmonument en icoon van de Nieuwe Hollandse Waterlinie mogelijk maken. De gemeente heeft het plan om Fort Honswijk via het concept “te gast” in de komende 5 jaar op organische wijze te ontwikkelen. Bij dit gebruiksconcept hoort een tijdelijke exploitatie waarin markt en overheid als gelijkwaardige partners optrekken en investeren. Diverse, al dan niet tijdelijke functies en ondernemers, kunnen een plek krijgen op het fort. Gaandeweg wordt toegewerkt naar een definitieve invulling van het fortterrein met meerdere functies.

 De ontwikkelingen op Fort Honswijk kunt u volgen via de website: www.forthonswijk.eu.  Zo blijft u op hoogte van het laatste nieuws en de activiteiten op en rond het fort. Ook is er informatie te vinden over de mogelijkheden voor huur van gebouwen, het fortterrein of het organiseren van een (publieks)activiteit.

Wilt u het Fort bezoeken of meer weten van de historie van dit icoon van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? U vindt het allemaal op de website.

 Fort Honswijk is ook actief op Facebook (@fortbijhonswijk)  en Twitter @forthonswijk. Neem snel een kijkje

Print Icoon printen