Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Uitgifte bedrijventerrein

Bedrijfsterreinen worden in de regel door de gemeente uitgegeven. Bij gebruik van het bedrijfsterrein bent u gebonden aan voorwaarden, zoals deze onder andere zijn vastgelegd in het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Aan de uitgifte van bedrijfsterreinen worden deze voorwaarden gekoppeld.

De gemeente Houten geeft actief grond uit voor bedrijven en kantoren op onder andere bedrijventerrein De Meerpaal. Wij verzorgen de promotie, acquisitie en toewijzing van commercieel onroerend goed. Als er kavels worden uitgegeven, kunnen geïnteresseerde bedrijven zich hiervoor aanmelden.

Wanneer de gesprekken tussen de gemeente en een bedrijf leiden tot overeenstemming over de koop van een kavel voor de vestiging van het bedrijf, dan kan het bedrijf verzoeken een reservering voor de betreffende kavel te verkrijgen. Deze reservering wordt na enige tijd omgezet in een optie, waarvoor de optievergoeding verschuldigd is. De gemeente voert de gesprekken met geïnteresseerde bedrijven en zorgt ervoor dat het verzoek tot reservering binnen de gemeentelijke organisatie leidt tot het versturen van de reserverings/optie-overeenkomst.

Print Icoon printen